منتديات عروبتنا



 
الرئيسيةالتسجيلدخولاذاعات احلى عرب الاسلاميهالشبكه العلميهالمجموعات
 | 
 

 البقلاوة التونسيه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
نسمه حب
ادارة عروبتنا
ادارة عروبتنا


البلد عروبتنا

عداد التميز
الاوسمه


مُساهمةموضوع: البقلاوة التونسيه    23.07.10 3:44







المقادير

مقادير طحين ( فرينة)
1 مقدار سمن
1 حبة بيض
عسل من صنع منزلي أو اصطناعي
قرصة ملح
ماء الزهر
مقادير لوز مرحي
1 مقدار جوز مرحي
1 مقدار سكر مبلور رطب
قرفة
قرنفل
ماء زهر

طريقة التحضير:

قومي بمزج المقادير واجمعيها بماء الزهر حتى
تحصلي على خليط متجانس واتركيها جانبا.
ضعي الطحين في وعاء كبير الحجم
أضيفي الملح السمن وحبة البيض وافركي الخليط بين يديك برفق حتى يتداخل مع بعضه.
بللي برفق بماء الزهر حتى تجمعي العجينة
واعجنيها قليلا حتى تحصلي على عجينة متماسكة.
قومي بعجنها حوالي 20 دقيقة حتى تصبح طرية متجانسة ملساء
وأضيفي قطرات من ماء الزهر
قومي بتقسيم العجينة إلى كريات صغيرة وافتحيها بالة الخاصة
بفتح العجينة من رقم 05 إلى رقم 07.
قومي بدهن صينية (سنيوة) بالسمن المذاب بواسطة فرشاة خاصة بالمطبخ
( يستحسن أن تكون الصينية دائرية الشكل مصنوعة بالنحاس)،
قومي بترتيب العجينة على الصينية بحيث تجعلين شرائح العجينة متقاربة
من بعضها البعض ويستحسن أن تكون فوق بعضها ب 01 ملم،
واصلي العملية حتى تغطي كل الصينية، قومي بدهن العجينة بالسمن المذاب،
كرري العملية بوضع العجينة لكن بالاتجاه المعاكس هذه المرة
( إذا كان في البداية العجينة وضعتها من اليمين إلى الشمال فهذه المرة من الأعلى إلى الأسفل)
قومي كذلك بدهن الطبقة هذه بالسمن المذاب
وكرري العملية حتى تضعين 07 طبقات من العجينة
( الطبقة الأخيرة لا تضعي عليها السمن).
ضعي الحشو ووزعيه بانتظام على الطبقة السابعة من العجينة.
كرري نفس العملية السابقة بوضع 07 طبقات من شرائح العجينة بين كل طبقة
وأخرى ادهني بالسمن المذاب، ولا تدهني آخر طبق
احرصي على أن تكون الطبقة الأخيرة ملساء وجميلة وغير مقطعة،
قومي بقطعها في شكل معينات بواسطة السكين والمسطرة
بحيث يكون طول الضلع الواحد حوالي 03 إلى 04 سنتمترات،
بحسب الرغبة، قومي بغرس حبة لوز وسط كل معين.
ضعي الصينية في فرن متوسط مدة حوالي 40 دقيقة.
لما تصبح الطبقة العلوية للعجين ذهبية اللون جيدا
أخرجيها من الفرن وقومي بسقيها جيدا بالعسل المذاب.
اتركيها تبرد قبل أن تعيدي قطع المعينات بالشكل النهائي،
قومي بوضع كل حبة في ورق خاص بها والمصنوعة من ورق الألمنيوم
لمنع خروج العسل.





بالهناء والشفاء








أحـــ عــــــرب ـــلى
كنت هنا ذات يوم فاذكروني بالخير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
AHMED
امراء
امراء


البلد مصر


مُساهمةموضوع: رد: البقلاوة التونسيه    23.07.10 3:51

ايه دة دة جلاش مش بقلاوة
بتضحكى علينا امشى امشى
هههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نسمه حب
ادارة عروبتنا
ادارة عروبتنا


البلد عروبتنا

عداد التميز
الاوسمه


مُساهمةموضوع: رد: البقلاوة التونسيه    23.07.10 4:09


ههههههههههههههههههههه

جلاس ايه؟

عندكو جلاس عندنا بقلاوه

ههههههههههههههههههه

امشي انت بقاااا منك لله حتبوز الموضوع من أولها ؟






أحـــ عــــــرب ـــلى
كنت هنا ذات يوم فاذكروني بالخير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
AHMED
امراء
امراء


البلد مصر


مُساهمةموضوع: رد: البقلاوة التونسيه    23.07.10 4:15

ههههههههههههههههههههه
ايوة مانتى عايزة تضحكى علينا
ياسلام ايه اللى عندنا جلاش وعندكو بقلاوة
هى اسامى شوارع ههههههههههههههه
دة اكل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نسمه حب
ادارة عروبتنا
ادارة عروبتنا


البلد عروبتنا

عداد التميز
الاوسمه


مُساهمةموضوع: رد: البقلاوة التونسيه    23.07.10 4:18




يا ابني افهم

الي انا عملتوا بقلاوة

انما جلاش دا معرفوش اصلا

ههههههههههههههههههههه

لو عجبك كل بالهنا والشفا ولو مش عاجبك

بردوا كل وانت ساكت

ههههههههههههههههههه

منك لله يا ظالم

ههههههههههههههههههه






أحـــ عــــــرب ـــلى
كنت هنا ذات يوم فاذكروني بالخير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
AHMED
امراء
امراء


البلد مصر


مُساهمةموضوع: رد: البقلاوة التونسيه    23.07.10 4:21








ههههههههههههههههههه
لا مش هاسيبك لازم اسلمك للشرطه
هههههههههههههههههه
ازاى تكتبى طريقه عمل البقلاوة وجايبه صور للجلاش
طيب نفترض كدة فرض ان حد يعينى عمل اللى قولتيه وبص
لقى حاجات مكورة هههههههههههههههه يبقى مين يتحمل
المسؤليه ههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
محمود ابوالوفا صديق
اسرة عروبتنا
اسرة عروبتنا


البلد مصر

عداد التميز
الاوسمه


مُساهمةموضوع: رد: البقلاوة التونسيه    23.07.10 5:20


نسمه حب
كلام أحمد صح ده أسمه عندينا جلاش مش بقلاوة
والبقلاوة ليها وصفه تانى ههههههههههههههههههه


فراشه فراشه




center][/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
محمود ابوالوفا صديق
اسرة عروبتنا
اسرة عروبتنا


البلد مصر

عداد التميز
الاوسمه


مُساهمةموضوع: طريقة عمل البقلاوه او لقمة القاضي 100/100   23.07.10 5:33





المقادير

رقائق البقلاوة
2/1 كأس سميد
إصبع زبده صغير
2 كأس ماء
2/1 كوب حليب بودر
4/1 كأس ماء ورد
علبة قشطة
شيرة


الطريقة:

- يوضع الماء على النار والسميد والحليب وماء الورد ويحرك حتى يتجانس .
- ثم تصف 6 طبقات بقلاوة في صينية مع دهن كل قطعة بالزبدة ماعدا الطبقة الاخيرة.
- بعد ذلك تقطع الرقائق على شكل مربعات ثم يوضع في كل مربع ملعقة صغيرة من خليط السميد
- وتطوى على شكل مثلث ثم تصف في تصف في صينية ويدهن الوجه بالزبدة. ثم تدخل الفرن حتى تحمر ثم تسقى بالشيرة .
بعد ذلك تزين بالفستق أو جوز الهند وتقدم
وبالهنا والشفا







center][/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
AHMED
امراء
امراء


البلد مصر


مُساهمةموضوع: رد: البقلاوة التونسيه    23.07.10 6:57

هههههههههههههههههههههههههه
محمود اللى كتبته دة بقلاوة ولا جلاش ياجماعه متلخبطوناش
هههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
محمود ابوالوفا صديق
اسرة عروبتنا
اسرة عروبتنا


البلد مصر

عداد التميز
الاوسمه


مُساهمةموضوع: رد: البقلاوة التونسيه    23.07.10 10:25




أحمد
دى طريقة عمل البقلاوة على الطريقة المصرية




center][/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
AHMED
امراء
امراء


البلد مصر


مُساهمةموضوع: رد: البقلاوة التونسيه    23.07.10 10:33

طيب ياجماعه دى تبقى ايه


معلش محمود والله
بس انا اللى اعرفه ان دى البقلاوة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

البقلاوة التونسيه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 2انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات عروبتنا :: عروبتنا الاسريه والاجتماعيه :: مطبخ عروبتنا-